4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Peppery beef rolls

Peppery beef rolls

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

aluminiumfolie

  • 1 Verwijder de meeste marinade (bewaar deze) van het vlees en leg de bieflapjes plat op het werkvlak. Verdeel 1 eetlepel van de chutney over elk lapje vlees.
  • 2 Leg een paar reepjes paprika en bosui op de chutney en rol het vlees op. Steek vast met een prikker en bestrijk rondom met de overige olie.
  • 3 Maak een salade van de mango, komkommer en koriander en breng op smaak met limoensap.
  • 4 Verhit een koekenpan en bak hierin de vleesrolletjes in een paar minuten rondom bruin en van binnen rosé. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Giet de marinade met 1 eetlepel water in de pan en roer de aanbaksels los. Snijd de rolletjes in plakjes, leg ze op borden en besprenkel met de jus. Serveer met de mangosalade. Lekker met witte rijst.

wijnadvies

Een niet al te droge rosé zoals Sensas kan het peperige van dit gerecht goed aan. Ook licht gekoelde I am Pinot Noir of Mastio del Loggia Bardolino garanderen een smakelijke opfrisser.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate