4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Peren-abrikozencrumble

Peren-abrikozencrumble

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel custardpoeder
2 peren

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 zakje earl grey thee

dit product is niet beschikbaar

1 zakje rooibosthee

dit product is niet beschikbaar

12 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Snijd de abrikozen in blokjes en leg ze in een kom met het theezakje. Schenk kokend water erop tot de abrikozen onder staan en laat circa 15 minuten wellen.
  • 2 Schraap intussen met een mes het merg uit het vanillestokje. Giet de abrikozen af en meng met de peer, het vanillemerg en custardpoeder. Verdeel over de schaaltjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng met koele vingers of een vork de havermout met de boter en honing tot plakkerige kruimels en verdeel over het fruit. Bak de crumbles in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm. Lekker met een schepje crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 3 gram