8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Peren-plaattaart met gember en honing

Peren-plaattaart met gember en honing

ingrediënten


20 min
8 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

7 peren

dit product is niet beschikbaar

350 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeeglapjes 1 cm overlappend naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Verkruimel de geitenkaas boven het deeg maar laat de buitenranden vrij. Meng de perenplakjes met citroensap, gember, versgemalen zwarte peper en honing. Verdeel ze dakpansgewijs in één laag over de deegbodem.
  • 3 Laat de deegranden vrij en rol deze een beetje op. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Bestrooi de perenplakjes op de taart eens met geschaafde amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 10 gram