gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Perenbollen met kaneelsuiker

Perenbollen met kaneelsuiker

ingrediënten


20 min
1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 handperen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten.
  • 2 Breng de wijn, 125 gram suiker, het kaneelstokje en het vanillemerg aan de kook in een ruime steelpan. Zet de peren erin zodat ze onder staan en houd ze circa 5 minuten tegen de kook aan (pocheren).
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 cm.
  • 4 Neem de peren uit het pocheervocht, bewaar het vocht en dep de peren droog. Bestrijk de peren met de honing.
  • 5 Druk het begin van een strook deeg goed vast aan de onderkant van een peer. Wikkel deze deegstrook, iets overlappend rond de peer tot aan de bovenkant bij het steeltje en druk vast. Doe hetzelfde bij de overige peren.
  • 6 Bestrijk het deeg met ei. Meng de rest van de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi de peren ermee.
  • 7 Zet de peren rechtop in de ovenschaal en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • 8 Bind het pocheervocht met aangelengd aardappelzetmeel en serveer als saus bij de perenbollen.

bereidingstip

Zitten er geen steeltjes meer aan de peren? Steek er dan een laurierblaadje in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 5 gram