gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Perenslofjes met chocolade-pepersaus

Perenslofjes met chocolade-pepersaus

ingrediënten


20 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

40 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 grote peren

benodigdheden

appelboor

bakplaat met bakpapier

  • 1 Steek voorzichtig met de appelboor de klokhuizen uit de peren, boor vanaf de onderkant en stop halverwege. Halveer de peren in de lengte, laat het steeltje eraan zitten.
  • 2 Snijd enkele schilletjes van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Vul het sinaasappelsap met water aan tot 450 ml en breng dit met het vanillestokje, 50 gram suiker en de sinaasappelschil aan de kook.
  • 3 Pocheer de peren hierin circa 5 minuten tegen de kook aan. Schep de peren uit de pan en laat ze afkoelen (bewaar het pocheervocht).
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif het werkvlak met bloem. Snijd uit het bladerdeeg 6 peervormen die wat groter zijn dan de peerhelften. Vorm blaadjes van de restjes deeg.
  • 5 Leg het deeg naast elkaar op bakpapier in de koelkast. Zeef het pocheervocht. Los de cacao in een pannetje op in 4 eetlepels koud water.
  • 6 Giet het pocheervocht erbij en voeg de rode peper toe. Laat zachtjes inkoken tot 150 ml. Roer dit door de slagroom en houd apart.
  • 7 Dep de peren droog. Meng de boter, bruine basterdsuiker en amandelen en vul elke perenholte met een beetje van dit mengsel.
  • 8 Bestrijk de deegvormen met ei. Leg op elk deeglapje een halve peer met de bolle kant naar boven. Plak wat deegblaadjes op de deegrandjes en bestrooi de slofjes met een beetje suiker.
  • 9 Leg met het bakpapier op de bakplaat en bak 12-15 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin is. Verdeel voor het serveren strepen chocoladesaus erover.

bereidingstip

Vervang in dit recept de amandelen door walnoten.. Voeg in plaats van rode peper een mespuntje versgemalen zwarte peper toe aan de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté