6 personen
eenvoudig
15 min.
brunch, hoofdgerecht
home recepten Perentaart met gorgonzola en amandel

Perentaart met gorgonzola en amandel

ingrediënten


15 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

5 handperen

dit product is niet beschikbaar

250 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg
1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Leg het deeg op de bakplaat en vouw de buitenste randen om. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de kaas erover.
  • 3 Leg de perenpartjes dakpansgewijs op de kaas. Besprenkel met de honing en bestrooi met de tijm. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestrijk de deegranden met ei.
  • 4 Bak de plaattaart in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Maak de taartbodem voor de variatie eens van pizzadeeg.. Geen liefhebber van gorgonzola? Zachte geitenkaas en brie gaan ook heel goed samen met peer.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté