4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Peruaanse kippensoep

Peruaanse kippensoep

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar

1 snufje komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel jalapenopeper

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot, pepers, knoflook en komijn circa 5 minuten op een lage stand. Laat afkoelen en schep in een blender.
  • 2 Zeef intussen het vlees uit de kippenbouillon en breng de bouillon aan de kook met de rijst. Voeg zodra de rijst gaar is de doperwten en het kippenvlees toe. Schakel de warmtebron uit.
  • 3 Voeg de koriander toe aan het mengsel in de blender en maal helemaal fijn. Voeg het limoensap en een paar eetlepels van de bouillon toe en maal tot een gladde, groene saus.
  • 4 Roer deze saus door de hete kippensoep en schenk in kommen. Giet een dun straaltje kokosmelk en een straaltje olijfolie in de Peruaanse kippensoep en garneer met een toefje koriander.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor Indomita Sauvignon Blanc of Eco Balance Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté