15 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

ingrediënten


25 min
15 personen
100 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

200 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rum
1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 pot sinaasappel-mangomarmelade
1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram perzik
100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 pakken mix voor appeltaart

dit product is niet beschikbaar

325 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
  • 2 Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover.
  • 3 Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken.
  • 4 Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate