4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Perzische kruidenomelet met komkommerdip

Perzische kruidenomelet met komkommerdip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de prei en ui. Meng de groene kruiden met de eieren, kurkuma en het bakpoeder. Roer de prei en ui door dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Dek de pan af en laat het ei in 7 minuten op een lage stand stollen.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor. Meng intussen de ingrediënten voor de dip. Gril de omelet nog 1-2 minuten onder de ovengrill om de bovenkant volledig te laten garen. Serveer de Perzische kruidenomelet met de komkommerdip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 18 gram