4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Perzische saffraanrijst met pistache en gedroogde cranberry’s

Perzische saffraanrijst met pistache en gedroogde cranberry’s

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

400 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de rijst af onder koud water tot het water helder is. Kook de rijst in ruim water in circa 8 minuten beetgaar. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  • 2 Week de saffraan een paar minuten in 1 eetlepel kokend water en meng dan met de yoghurt, eidooier, rijst en een snuf zout door elkaar.
  • 3 Verhit de boter in een hapjespan met antiaanbaklaag op een lage stand. Voeg het rijstmengsel toe en druk met een spatel iets aan. Gaar de rijst afgedekt 20-25 minuten op een lage stand. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Controleer of de onderkant van de rijst lichtbruin en krokant is. Bak anders nog 4-5 minuten langer. Leg een groot bord omgekeerd op de pan en draai het geheel om. Bestrooi de rijst op het bord met de pistachenoten en cranberry’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté