4 personen
eenvoudig
10 min.
lunch, brunch

Pesto-ei

ingrediënten


10 min
4 personen
4 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

heteluchtfriteuse

  • 1 Halveer de tomaten, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Rooster 5 minuten in de airfryer op 200ºC.
  • 2 Verhit een koekenpan op middelhoge stand en verdeel de pesto over de bodem van de pan. Breek de eieren erboven, zorg dat de dooiers heel blijven. Bak de eieren circa 5 minuten in de pan, tot het eiwit is gestold. Bestrooi met peper.
  • 3 Rooster de sneetjes volkorenbrood en besprenkel met olijfolie. Leg op elke sneetje brood een pesto-ei. Serveer met de geroosterde tomaten.

bereidingstip

Je kunt ook een oven gebruiken in plaats van een airfryer, de oventijd wordt dan wel iets langer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 12 gram