4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Peterselie-tijm pesto met hazelnoten

Peterselie-tijm pesto met hazelnoten

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

40 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de hazelnoten lichtbruin en geurig.
  • 2 Maal ze met de peterselie,de tijm, de knoflook, de kappertjes en de olijfolie tot een gladde saus.
  • 3 Roer de kaas er als laatste door en breng de pesto zo nodig op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de saus in een schone pot en giet er een laagje olie op.
  • 5 De pesto kan goed gekoeld een week bewaard worden.

bereidingstip

Lekker met pasta of bij vlees.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 13 gram