- 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en citroenrasp 3-4 minuten. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de aardappel gaar is.
- 2 Pureer de peterselie met 2 eetlepels water glad en schep door de soep. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes ciabatta licht onder de grill of in een broodrooster.
- 3 Meng een scheut olijfolie met de rozemarijn en knoflook. Bestrijk de broodsneetjes ermee, strooi de kaas erover en gratineer onder de grill. Snijd 4 sneetjes in blokjes en schep ze door de soep.
- 4 Serveer de overige croutons bij de soep. Serveer de soep in kommetjes met partjes citroen.
bereidingstip
Bak de ciabatta eventueel in de rozemarijnolie in een koekenpan. Schep regelmatig om in de pan.. Neem tijm in plaats van rozemarijn in dit recept. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Peterseliesoep met rozemarijncroutons, dat is maximale kruidigheid. Bij al dit groen past een Green Grüner Veltliner.