4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Peterseliesoep met rozemarijn­croutons

Peterseliesoep met rozemarijn­croutons

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en citroenrasp 3-4 minuten. Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en kook zachtjes circa 15 minuten, tot de aardappel gaar is.
  • 2 Pureer de peterselie met 2 eetlepels water glad en schep door de soep. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes ciabatta licht onder de grill of in een broodrooster.
  • 3 Meng een scheut olijfolie met de rozemarijn en knoflook. Bestrijk de broodsneetjes ermee, strooi de kaas erover en gratineer onder de grill. Snijd 4 sneetjes in blokjes en schep ze door de soep.
  • 4 Serveer de overige croutons bij de soep. Serveer de soep in kommetjes met partjes citroen.

bereidingstip

Bak de ciabatta eventueel in de rozemarijnolie in een koekenpan. Schep regelmatig om in de pan.. Neem tijm in plaats van rozemarijn in dit recept. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Peterseliesoep met rozemarijncroutons, dat is maximale kruidigheid. Bij al dit groen past een Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 13 gram