4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Peultjes met zachtgekookt ei

Peultjes met zachtgekookt ei

ingrediënten


15 min
4 personen
4 dikke sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

4 dikke sneeën zuurdesembroden

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Houd 1 theelepel peterselie en 2 theelepels Parmezaanse kaas apart voor de garnering. Snijd de peultjes in de lengte heel fijn. Meng met het citroensap, de overige peterselie, overige Parmezaanse kaas en olijfolie.
  • 2 Kook de eieren in 4-5 minuten zacht. Rooster het brood. Maak een nestje van de peultjes en leg het ei in het midden. Bestrooi met de achtergehouden peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met het brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté