4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pho met een zachtgekookt ei

Pho met een zachtgekookt ei

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje munt

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peperkorrels
2 steranijs

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een soeppan en bak hierin de kaneel, anijs en peper tot ze beginnen te geuren. Voeg de knoflook, gember, ui en bouillon toe en laat circa 30 minuten zachtjes koken.
  • 2 Verhit intussen de sesamolie in een wok en roerbak de paksoi en champignons met de sojasaus circa 6 minuten. Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht, laat schrikken onder koud water en pel ze.
  • 3 Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over 4 kommen. Zeef de bouillon en schenk over de noedels. Verdeel de gewokte paksoi en champignons erover. Garneer met de koriander, munt, limoen, rode peper en eieren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 15 gram