eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Pickle van komkommer en rode ui

Pickle van komkommer en rode ui

ingrediënten


15 min
2 theelepels mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rodewijnazijn
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

3 schone jampotten

  • 1 Verdeel de komkommer en ui over de potten.
  • 2 Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het mosterdzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de warme marinade over de komkommer en ui.
  • 3 Sluit de potten, zet ze voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de pickle rechtop op een koele, donkere plek.

bereidingstip

Lekker bij nasi, kibbeling en stamppot.. De pickle kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 1 week in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 147 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 2 gram