gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Pickles van komkommer en ui

Pickles van komkommer en ui

ingrediënten


25 min
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

eetlepel korianderzaad
3 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 gedroogde chilipepers
3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 komkommers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

schone theedoek

  • 1 Kook de potten met deksels uit of was ze in de vaatwasser en laat omgekeerd drogen op een schone theedoek.
  • 2 Breng 500 ml water met de azijn, wijn, laurierblaadjes, chilipepers, peperkorrels, koriander- of venkelzaad, knoflook en 25 gram zout aan de kook.
  • 3 Vul de potten met de komkommer en ui en vul ze tot de rand met de warme vloeistof. Sluit de potten goed af en laat omgekeerd afkoelen.

bereidingstip

Bewaar tot circa 2 weken op een koele en donkere plaats. . Lekker bij vlees, vis, kip en oosterse gerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram