4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
recepten Pikante aardappelkoeken

Pikante aardappelkoeken

ingrediënten


50 min
4 personen
100 milliliter olie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

bos koriander

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 Spaanse peper

dit product is niet beschikbaar

1000 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook of stoom de aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog stevig. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • 2 Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met 1-2 theelepels zout, de Spaanse peper, de knoflook, de koriander en het ei.
  • 3 Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van max. 20 cm ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan.
  • 4 Druk goed aan tot een platte koek. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat de koek met het deksel op de pan in circa 3 minuten bakken.
  • 5 Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten. Bak zo nog 3 koeken.

bereidingstip

Lekker met vlees, vis of grote garnalen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip