- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortel en schaaf of snijd deze in lange linten.
- 2 Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er de komijn en zout en peper over. Sprenkel de helft van de olijfolie erover.
- 3 Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding één keer om.
- 4 Schil de sinaasappels dik en verdeel ze in plakken.
- 5 Meng voor de kofta het gehakt met de andere ingrediënten en voeg zout en peper toe.
- 6 Vorm van het gehaktmengsel korte frikadellen of kleine balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15-20 minuten.
- 7 Schep de wortel en sinaasappel door elkaar. Serveer de wortelsalade, gegarneerd met blaadjes munt, bij de kofta.