4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

Pikante kofta met geroosterde wortelsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schrap de wortel en schaaf of snijd deze in lange linten.
  • 2 Leg de wortellinten op een bakplaat. Strooi er de komijn en zout en peper over. Sprenkel de helft van de olijfolie erover.
  • 3 Zet de bakplaat 20 minuten in het midden van de oven tot de wortel licht gekleurd is. Schep de linten tijdens de bereiding één keer om.
  • 4 Schil de sinaasappels dik en verdeel ze in plakken.
  • 5 Meng voor de kofta het gehakt met de andere ingrediënten en voeg zout en peper toe.
  • 6 Vorm van het gehaktmengsel korte frikadellen of kleine balletjes. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin het gehakt rondom bruin en gaar in 15-20 minuten.
  • 7 Schep de wortel en sinaasappel door elkaar. Serveer de wortelsalade, gegarneerd met blaadjes munt, bij de kofta.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté