4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Pikante makreel in filodeeg

Pikante makreel in filodeeg

ingrediënten


30 min
4 personen
4 theelepels sesamzaad
1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal manis

dit product is niet beschikbaar

1 gestoomde makreel
1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Laat het deeg ontdooien onder een vochtige doek zodat het niet uitdroogt.
  • 2 Trek het vel van de makreel en neem het makreelvlees voorzichtig van de graat. Verwijder de kleine graten zorgvuldig en verdeel het vlees in vier gelijke porties.
  • 3 Klop de sambal los met de ketjap en verdeel dit over de stukken makreel.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 2 vellen deeg naast elkaar op een werkvlak en bestrijk ze licht met een beetje ei.
  • 5 Leg op elk vel een nieuw vel en bestrijk dit ook met ei, vervolg met nog een vel en snijd dan elke stapel doormidden zodat er 4 vierkanten ontstaan.
  • 6 Leg op elk stuk deeg een stuk makreel en verdeel de prei erover.
  • 7 Vouw het deeg er omheen en plak vast met wat ei.
  • 8 Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze geheel met ei.
  • 9 Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in circa 10 minuten bruin en krokant.

bereidingstip

Lekker met een komkommersalade.

wijnadvies

Een oosters gerecht en bij die keuken past Sauvignon Blanc goed. Keuze genoeg: Sensas, Berg Schaduw of Sea Breeze. Ook Pinot Grigio van Montalto en Pinot Gris van Arthur Metz tafelen graag mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté