4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pikante rundvleescurry

Pikante rundvleescurry

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels milde Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm het bakproduct in een zware ovenbestendige pan. Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin.
  • 2 Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet.
  • 3 Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand.
  • 4 Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om. Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven. Laat circa 2 uur sudderen.
  • 5 Bak intussen de aubergine in de olie rondom bruin. Voeg de aubergine na 1,5 uur sudderen toe aan de curry.
  • 6 Lekker met rijst en een salade van rode uien en koriander.

bereidingstip

Lekker met gebakken appels erbij. Je kunt ook wat appel aan de curry toevoegen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 34 gram