4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Pikante salade met gegrilde ananas

Pikante salade met gegrilde ananas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stronkje witlof

dit product is niet beschikbaar

ananas

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de ananas in halve ringen en snijd deze nog een keer door.
  • 2 Verwijder het buitenste blad van het witlof en snijd het stronkje in de lengte in vieren. Haal de blaadjes los van elkaar en leg ze in een kom.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en klop 3 eetlepels olie erdoor. Breng op smaak met een snuf zout.
  • 4 Verhit een grillpan en vet deze lichtjes in met olie. Gril de stukken ananas om en om goudbruin. Neem ze uit de pan en giet de dressing erover.
  • 5 Schud de mais om met de witlofblaadjes en bosui. Schep de gemarineerde ananas erdoor en serveer de salade in een schaal.

bereidingstip

Liever een minder pikant recept? Verwijder de zaadjes van de rode peper.

wijnadvies

Verfrissend Sea Me Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram