4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pilav met kip en abrikozen

Pilav met kip en abrikozen

ingrediënten


30 min
4 personen
25 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

550 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schud de kipblokjes in een kom om met de specerijen, zout en peper. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip op middelhoge stand om en om bruin. Neem uit de pan en roer de aanbaksels los van de bodem.
  • 2 Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit circa 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en rijst toe en roerbak kort. Giet de bouillon erbij en roer de kip, rozijnen en abrikozen erdoor. Kook afgedekt in circa 15 minuten gaar. Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie en amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 34 gram