4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pinda-voetballetjes

Pinda-voetballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 bos koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud witbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat het brood even weken in koud water en knijp het weer uit.
  • 2 Vermeng het gehakt met het ei, het brood, de rode peper, de bosui, de knoflook, de kokos, de pindakaas en de koriander. Breng het gehakt zo nodig op smaak met zout en peper.
  • 3 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.
  • 4 Rol er kleine balletjes van en laat die een uurtje of langer opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes in porties om en om in circa 10 minuten bruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met stokbrood en pindasaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 30 gram