4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Pindasoep met zoete aardappel

Pindasoep met zoete aardappel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

bakje Javaanse pinda satésaus

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillontablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een ruime (soep) pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de paprika en zoete aardappelblokjes toe en bak circa 3 minuten mee.
  • 3 Bestrooi met de cayennepeper en voeg de tomatenblokjes toe. Bak alles nog een minuut.
  • 4 Los het groentebouillontablet op in 1 liter heet water en giet in de pan. Breng de soep tegen de kook en laat 5 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • 5 Roer de pindasaus er lepel voor lepel door. Roer goed zodat de saus oplost en de soep bindt.
  • 6 Verdeel de soep over diepe kommen en roer de kokosmelk erdoorheen.
  • 7 Bestrooi met de pinda’s en serveer met een partje limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 9 gram