gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Pintxos met makreelrilette

Pintxos met makreelrilette

ingrediënten


20 min
12 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels aioli

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 blikje makreelfilets, naturel
makreelfilets, naturel

benodigdheden

12 cocktailprikkers

  • 1 Verwijder alle graatjes van de makreel en pluk de vis los met een vork. Meng met de dille, tomaatjes, ei en aioli tot een grof mengsel. Breng op smaak met peper.
  • 2 Snijd het brood in 12 dunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken stokbrood om en om goudbruin. Leg ze op een schaal en verdeel de makreelrilette erover. Steek een prikker met een olijf op elke pintxo en serveer direct.

wijnadvies

Deze pintxos met makreel combineren goed met een verfrissende chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 2 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks