- 1 Meng het puddingpoeder met 10 eetlepels koude melk.
- 2 Breng de rest van de melk aan de kook.
- 3 Voeg al roerend het aangemaakte puddingpoeder toe en kook zachtjes 2 minuten door.
- 4 Laat de pudding afkoelen in een kom en roer regelmatig door zodat er geen vel ontstaat.
- 5 Rooster de kokos in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- 6 Leg 2 taartbodems op elkaar.
- 7 Snijd van de derde bodem rondom een rand van 2,5 cm af en maak de vierde en vijfde bodem steeds nog eens 2,5 cm kleiner.
- 8 De afgesneden stukken taartbodem heb je niet nodig, gebruik ze bijvoorbeeld in een dessert.
- 9 Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf.
- 10 Schep 4 eetlepels hiervan door de afgekoelde pudding.
- 11 Schep de puddingcrème op de eerste laag met de twee taartbodems, leg daarop de volgende bodem met een laagje crème erop en daarop de vierde met de rest van de crème.
- 12 Dek af met de vijfde, kleinste taartbodem.
- 13 Bekleed de taart niet te glad met de slagroom tot een piramidevorm.
- 14 Bestrooi met de kokos en garneer met het zomerfruit en eventueel rozenblaadjes.