4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht
home recepten Pistacheburgers met kaasdip

Pistacheburgers met kaasdip

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

250 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stervormige steker

  • 1 Verwijder de zaadlijsten van de paprika en steek sterretjes uit het vruchtvlees. Houd apart. Meng de ingrediënten voor de kaasdip.
  • 2 Pureer de noten grof met de kikkererwten, het ei, de bladselderij, zout en peper. Vorm er met vochtige handen burgertjes van.
  • 3 Verhit steeds 1 eetlepel olie in een gourmetpannetje en bak de pistacheburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin.
  • 4 Leg een paprikaster, eventueel kort meegebakken, erop. Schep wat van de kaasdip erop en garneer met nog wat gehakte noten en parmezaan. Serveer de rest van de kaasdip erbij.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 17 gram