4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pita met chipolata en kikkererwtensalade

Pita met chipolata en kikkererwtensalade

ingrediënten


20 min
4 personen
4 grote pitabroodjes
8 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de kikkererwten met de ui, kruiden en feta.
  • 2 Klop een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat op smaak komen.
  • 3 Gril intussen de worstjes in circa 10 minuten gaar en verwarm de pitabroodjes in de oven of broodrooster.
  • 4 Snijd de broodjes open en serveer ze met de salade en worstjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 33 gram