4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo

Pita met gehaktballetjes en harissa-mayo

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel harissa
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kneed het gehakt met de komijn, helft van de rode ui, zout en peper. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom goudbruin. Meng de koriander, overige ui, tomaten en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de pitabroodjes in de oven. Meng de harissa met de mayonaise. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de gehaktballetjes en tomatensalade erover. Besprenkel met de harissa-mayo.

bereidingstip

Maak zelf harissa (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/milde-harissa/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté