4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pita met korianderhummus, feta en olijven

Pita met korianderhummus, feta en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Pureer met een staafmixer de kikkererwten, sesamolie, komijn, citroensap, knoflook, koriander en 4 eetlepels van het vocht van de kikkererwten tot een romige hummus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de pitabroodjes open. Bestrijk met de hummus en verdeel de tomaat en komkommer erover. Bestrooi met de feta en olijven. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 11 gram