4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Pita met slablaadjes, feta en waterkershummus

Pita met slablaadjes, feta en waterkershummus

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

50 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde chilipeper
2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje waterkers
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

425 milliliter kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bevochtig de pitabroodjes en leg ze 5 minuten in de oven.
  • 2 Maal de kikkererwten met de knoflook en waterkers fijn in een keukenmachine.
  • 3 Giet 3 eetlepels olie en de yoghurt erbij en maal tot een gladde hummus. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • 4 Meng de slablaadjes met de rest van de olijfolie, zout en peper.
  • 5 Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met een lepel hummus en de feta.
  • 6 Leg er wat slablaadjes op, klap dicht en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté