4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch
home recepten Pitabrood met gekruid gehakt

Pitabrood met gekruid gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar

krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenmelisse
theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamsgehakt
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie, fruit de ui en bak hierbij het gehakt rul. Voeg de geperste teentjes knoflook, kaneelpoeder, cayennepeper, citroenmelisse en zout naar smaak toe.
  • 2 Snijd de pitabroodjes open tot een envelopje. Leg ze 5 minuten in de oven.
  • 3 Stop wat slareepjes in de broodjes en verdeel daarover het gekruide gehakt. Garneer met de tomaat die in blokjes of partjes is gesneden. Serveer de knoflooksaus erbij.

wijnadvies

Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux. Passend zijn ook Rioja en Valpolicella (rond 16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 30 gram