4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch
home recepten Pitabroodje met gemarineerde biefreepjes

Pitabroodje met gemarineerde biefreepjes

ingrediënten


20 min
4 personen
krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en peper tot een marinade. Leg de biefreepjes hierin.
  • 2 Snijd de pitabroodjes aan één kant in tot envelopjes. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan.
  • 3 Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gemarineerde biefreepjes 2-3 minuten.
  • 4 Schep in ieder broodje reepjes ijsbergsla met daarop de biefreepjes. Strooi er sesamzaad over.

bereidingstip

Je kunt de pitabroodjes ook in een broodrooster of tosti­apparaat roosteren, in plaats van in de oven.. Maak er een hoofdgerecht van door er een extra salade bij te serveren.

wijnadvies

Rosé is zeker een aanrader: landenwijn Zuid-Afrika, Vega Libre of Yellow Tail. Ook niet al te heftig, wat koeler te drinken rood zal smaken. Kies bijvoorbeeld voor Beaujolais Villages.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 26 gram