- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en peper tot een marinade. Leg de biefreepjes hierin.
- 2 Snijd de pitabroodjes aan één kant in tot envelopjes. Rooster het sesamzaad in een droge hete koekenpan.
- 3 Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de gemarineerde biefreepjes 2-3 minuten.
- 4 Schep in ieder broodje reepjes ijsbergsla met daarop de biefreepjes. Strooi er sesamzaad over.
bereidingstip
Je kunt de pitabroodjes ook in een broodrooster of tostiapparaat roosteren, in plaats van in de oven.. Maak er een hoofdgerecht van door er een extra salade bij te serveren.
wijnadvies
Rosé is zeker een aanrader: landenwijn Zuid-Afrika, Vega Libre of Yellow Tail. Ook niet al te heftig, wat koeler te drinken rood zal smaken. Kies bijvoorbeeld voor Beaujolais Villages.