4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittig stoofpotje met kip en mais

Pittig stoofpotje met kip en mais

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram iets kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een stoofpan. Fruit hierin de ui en knoflook met de chili- en kerriepoeder.
  • 2 Voeg de kip toe en bak op hoge stand rondom goudbruin.
  • 3 Voeg de aardappels, gepelde tomaten, wortel en mais toe en schenk de kippenbouillon erbij. Laat het geheel circa 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan tot de aardappels gaar zijn.
  • 4 Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • 5 Plet de aardappels licht zodat ze het kookvocht opnemen.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en serveer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels