- 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit, voor de pita-tosti, de olie in een koekenpan en fruit hierin de uienringen al omscheppend circa 5 minuten.
- 2 Voeg de tijm toe. Giet de balsamicoazijn erbij en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat nog enkele minuten zachtjes stoven.
- 3 Bevochtig de pitabroodjes en bak ze circa 5 minuten in de oven. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Beleg ze met de uien, rucola en feta en leg de broodjes nog een paar minuten tussen een tosti-ijzer of broodrooster tot de kaas een beetje smelt.
- 4 Verhit, voor de soep, de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
- 5 Voeg de knoflook, gember en komijn toe en fruit nog een paar minuten.
- 6 Voeg de aardappel, bietjes en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer.
- 7 Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met een ‘swirl’ van zure room.