4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige kerriekabeljauwreepjes

Pittige kerriekabeljauwreepjes

ingrediënten


30 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visbouillon van tablet
100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed.
  • 2 Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, de kerriepoeder en het ei en schep daar de peper, de bosui en de knoflook doorheen.
  • 3 Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan.
  • 4 Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
  • 5 Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.

bereidingstip

Lekker met curryketchup en een salade.

wijnadvies

Doe eens gek: schenk hier een Prosecco van Venetio bij. Heerlijk! Ook met een frisse Villa Mondi Soave zult u succes hebben. En wat rosé betreft is Berg Schaduw Pinotage een aanrader. Daar zit een klein zoetje in en dat gaat prachtig samen met de kerrie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 28 gram