- 1 Spoel de vis af, dep droog met keukenpapier en snijd in gelijke repen van circa 3 centimeter breed.
- 2 Klop een glad beslag van de bloem, de bouillon, de kerriepoeder en het ei en schep daar de peper, de bosui en de knoflook doorheen.
- 3 Verwarm de oven op 75°C. Verwarm een laag olie in een diepe pan.
- 4 Haal steeds een paar stukjes vis door het beslag en frituur ze in een paar minuten goudbruin.
- 5 Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl u de rest van de vis bakt.
bereidingstip
Lekker met curryketchup en een salade.
wijnadvies
Doe eens gek: schenk hier een Prosecco van Venetio bij. Heerlijk! Ook met een frisse Villa Mondi Soave zult u succes hebben. En wat rosé betreft is Berg Schaduw Pinotage een aanrader. Daar zit een klein zoetje in en dat gaat prachtig samen met de kerrie.