4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige linzenburger met komkommeryoghurt

Pittige linzenburger met komkommeryoghurt

ingrediënten


45 min
4 personen
1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse munt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter magere yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 kop bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

150 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer alle ingrediënten voor de burger (behalve de peterselie, rode peper en olijfolie) niet te fijn.
  • 2 Schep de peterselie en rode peper door het mengsel. Leg vershoudfolie op het werkblad en verdeel 1/4 van het burgermengsel erover. Sla het folie erover en druk het mengsel in de vorm van een burger. Maak zo 4 burgers en zet ze 20 minuten in de koelkast.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de komkommeryoghurt.
  • 4 Bak de burgers 4 minuten per kant in hete olijfolie. Leg ze op het brood en serveer de komkommeryoghurt erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté