4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pittige linzensoep met pita

Pittige linzensoep met pita

ingrediënten


35 min
4 personen
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

300 gram rode linzen

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bladselderij
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de helft van de knoflook.
  • 2 Voeg de wortel, gember, de helft van de bladselderij, ketoembar en cayennepeper toe en smoor 3-4 minuten.
  • 3 Giet de vleesbouillon erbij en roer de linzen erdoor. Kook zachtjes 15-20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg iets extra bouillon toe als de soep te dik wordt.
  • 4 Knijp het sap van een halve limoen uit boven de soep. Snijd de andere helft in partjes. Meng de rest van de knoflook en de olijfolie met zout en peper door de yoghurt.
  • 5 Serveer de soep, bestrooid met de rest van de bladselderij, met de pitabroodjes, yoghurtcrème en partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté