gemiddeld
60 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Pittige oliebollen

Pittige oliebollen

ingrediënten


60 min
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 gerookte makreelfilets
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 pak oliebollenmix

benodigdheden

ijsbolschep

schuimspaan

keukenpapier

  • 1 Bereid een stevig en glad oliebollenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg in plaats van 500 ml water 350 ml water en de eieren toe. Voeg als het beslag te dik is een klein scheutje extra water toe.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en rode peper toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 3 Schep de mais, gember, makreel, ketjap en peterselie erdoor en roerbak circa 2 minuten. Laat iets afkoelen.
  • 4 Maal het pittige vismengsel eventueel fijn en schep het door het oliebollenbeslag. Laat afgedekt op een warme plaats circa 30 minuten rijzen.
  • 5 Verhit de frituurolie tot 180°C. Vorm met 2 eetlepels of een ijsbolschep, die je tegen het plakken eerst door de olie hebt gehaald, bolletjes van het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Dompel de bolletjes even onder en bak de oliebollen in 3-4 minuten goudbruin.
  • 6 Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet, bekleed met keukenpapier, uitlekken.
  • 7 Lekker met chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté