4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige pasta met tomatensaus en makreel

Pittige pasta met tomatensaus en makreel

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar

1 pot pastasaus

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de pepers, knoflook en ui. Voeg de pastasaus toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 2 Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en laat goed uitlekken.
  • 3 Schep de saus door de pasta en serveer deze met de makreel erop. Bestrooi het gerecht met peterselie.

bereidingstip

Breid de tomatensaus eens uit met plakjes olijven, kleine roosjes broccoli of diepvries doperwten. . Vind je 500 gram makreel in je pasta wat veel, bewaar dan circa 100 gram voor een borrelhapje voor de dag erna. Prak de makreel fijn en maak hem smeuïg met een flinke lik mayonaise. Besmeer plakjes stokbrood met de makreelmayonaise en garneer met stukjes tomaat en fijngesneden bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 37 gram