4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige pompoenstoof met kip

Pittige pompoenstoof met kip

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de pompoen in parten. Verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen met schil in blokjes. Bak de chorizo in een droge, hete koekenpan in 3-4 minuten krokant. Schep uit de pan.
  • 2 Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook, oregano en paprikapoeder 2-3 minuten. Bak de rode peper en kip 2-3 minuten mee. Voeg de chorizo, pompoen en bouillon toe en kook zachtjes circa 20 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook intussen de rijst. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Strooi over de pompoenstoof en serveer met de rijst.

bereidingstip

Vervang de kip in dit recept door hamlappen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 35 gram