2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige volkorenpasta met spruitjes

Pittige volkorenpasta met spruitjes

ingrediënten


20 min
2 personen
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

20 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

20 gram panko

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 runderbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

300 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram volkoren penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de penne beetgaar. Kook de spruitjes circa 6 minuten. Haal het velletje van de braadworst.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, voeg het worstvlees toe en breek met een spatel in stukjes. Bak de worststukjes op middelhoge stand in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Schep uit de pan.
  • 3 Voeg 1 eetlepel olie toe aan het bakvet in de pan en bak hierin de gekookte spruitjes circa 3 minu­ten op een hoge stand.
  • 4 Verhit de overige olie in een andere koekenpan en bak hierin de panko met de kaas in circa 2 minuten goudbruin en krokant.
  • 5 Meng de penne met de spruitjes, worst en citroenrasp. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Verdeel de krokante panko erover.

bereidingstip

Waarschijnlijk maak je niet alle ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept helemaal op. Bewaar de rest van het stuk Parmezaanse kaas in een hersluitbaar zakje en druk de lucht eruit. Zo blijft de kaas weken in de koelkast nog een paar weken houdbaar. Snijd de rest van de citroen in plakjes en bewaar in de diepvries. Voeg bijvoorbeeld toe aan een glas water voor een verfrissend drankje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels