4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige wokgarnalen met sugarsnaps

Pittige wokgarnalen met sugarsnaps

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel trassi
1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

50 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

600 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer alle ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Kook de rijst. Kook de sugarsnaps 3 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de boemboe tot deze gaat geuren. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm tot een saus. Schep de sugarsnaps, tomaatjes en garnalen erdoor en verwarm 3-4 minuten tot de garnalen gaar zijn. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Maak een dubbele portie boemboe en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast.. Neem reepjes kabeljauw in plaats van garnalen voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 910 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté