- 1 Bak de spekblokjes iets uit. Voeg de olie, ui, paprika, versgemalen peper, paprikapoeder en nootmuskaat bij het spek en bak alles 3 minuten.
- 2 Schep de zuurkool erdoor en roerbak 2 minuten. Giet de wijn erbij en roer de tomatenpuree erdoor. Stoof zachtjes 20 minuten. Schep de appelblokjes de laatste 5 minuten van de stooftijd door de zuurkool.
- 3 Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf aardappelpuree van de aardappels, melk, boter en een snuf nootmuskaat terwijl de zuurkool stooft.
- 4 Schep de salamireepjes door de aardappelpuree. Serveer de zuurkoolschotel op een bedje aardappelpuree.
bereidingstip
De zuurkoolschotel wordt extra pittig door er 1 theelepel sambal oelek aan toe te voegen.
wijnadvies
Kies voor een vrij zacht type witte wijn: Elzasser Riesling of Pinot Blanc. Of witte Soave uit Italië, Somontano uit Spanje of Picpoul de Pinet uit Zuid-Frankrijk (9-11°C).