4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza all'amatriciana

Pizza all'amatriciana

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

750 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 keer basisrecept pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de knoflook.
  • 3 Voeg de tomaten met sap en de oregano toe en kook zachtjes tot een dikke saus.
  • 4 Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 6 Rol het pizzadeeg uit en vul de vormen of leg het deeg op de bakplaat.
  • 7 Bestrijk het deeg met de tomatensaus, maar laat de randen vrij.
  • 8 Bestrijk de deegranden met olijfolie.
  • 9 Verdeel de pancetta, mozzarella, sjalotjes en pecorino erover en bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Bestrooi voor het serveren met de Parmezaanse kaas en peterselie.

bereidingstip

Vervang de pancetta door rauwe ham of ontbijtspek.. Voeg pesto in plaats van oregano toe aan de tomatensaus.. Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1175 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 57 gram