4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pizza alla norma

Pizza alla norma

ingrediënten


25 min
4 personen
125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

20 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

20 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat

deegroller

  • 1 Verhit voor de tomatensaus de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en oregano toe en kook zachtjes 15 minuten. Zet apart.
  • 2 Snijd voor de topping de aubergines in plakken van circa 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm. Doe ze in een zeef of vergiet, strooi er zout over, zet er iets zwaars (een bord met een vol blik) op en laat minimaal 30 minuten uitlekken op een bord of keukenpapier. Dep de aubergineblokjes daarna droog en bak met de knoflook 3 minuten in olijfolie.
  • 3 Verwarm de oven voor op 225ºC of gebruik een afsluitbare barbecue op 300°C. Verdeel het pizzadeeg in 4 bollen. Rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot ½ cm dik en duw de rand een beetje omhoog. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus.
  • 4 Verdeel daarover het auberginemengsel, de mozzarella, basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Bak de pizza’s op de bakplaat 5-6 minuten in de oven of 3 minuten op een pizzasteen in de barbecue. Strooi de pecorino of Parmezaanse kaas erover en serveer.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 34 gram