4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza Arabica

Pizza Arabica

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 granaatappels

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 keer basisrecept pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 pizzavormen

1 bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  • 2 Pureer de rode peper, meng er 50 ml olijfolie door en houd apart.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 4 Verhit een grillpan.
  • 5 Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en gril ze 1-2 minuten per kant.
  • 6 Rol het pizzadeeg uit, verdeel het over de vormen of de bakplaat en bestrijk de bodems met de peperolie.
  • 7 Verdeel de gegrilde aubergine, mozzarella, geitenkaas, amandelen, de helft van de granaatappelpitten en de helft van de spinazie erover.
  • 8 Bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten, de spinazie en koriander.
  • 10 Besprenkel met de rest van de peperolie.

bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté