gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten

Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten

ingrediënten


bestellen
15 min
4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
1 theelepel gist

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.15
2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
250 gram zachte geitenkaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.00
100 gram druiven

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
2 theelepels tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
2 kleine rode uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
50 gram walnoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.49
30 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het deeg in 2 stukken uit op het bakpapier en verdeel de geitenkaas, druiven, vijgen, tijm, rode ui, walnoten en Parmezaanse kaas erover.
  • 2 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper. Bak de pizza’s in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij deze pizza past heel goed een klassieke Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of een moderne Sauvignon Blanc van Que Mas uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1190 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 50 gram