gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Pizza margherita

Pizza margherita

ingrediënten


15 min
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bakje pesto
2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 bollen buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

20 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kruidige tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue met deksel

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue met deksel aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken.
  • 2 Bestrijk de pizzabodems aan beide kanten met olie en leg ze op een snijplank. Verdeel de tomatensaus over de bodems.
  • 3 Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en leg tussen de tomaten. Maal wat peper erover.
  • 4 Leg de pizza’s op het rooster met aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Bak de pizza’s steeds in 5-10 minuten knapperig. Lepel hier en daar wat pesto over de pizza’s en bestrooi met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 28 gram
recalls | bekijk ze hier